Brooklyn Museum Farm Design & Layout

Posted on July 15, 2014 2:40 pm by Active Citizen in Food

Even though aesthetics are taken into consideration in the design and build of all Project EATS sites, the unique location of the Brooklyn Museum Farm necessitated something special. Because of the lawn’s slope and the site’s cultural significance, we decided to build the raised beds along the contours of  the Washington lawn. The beds curve around the slope and are built behind retaining walls – more beautiful than traditional square raised beds made of milled lumber lying parallel to each other.

Laying out the footprint of the beds and the greenhouse let us get a more accurate estimate of the amount of wood we would need for the site build. It also made it easier to lay out the cedar posts as we were building the site.

The contoured beds look awesome and have turned something pleasant looking into something pleasant looking and productive.